Tips tijdens het wandelen met je hond

 

Eindelijk, het zonnetje begint te schijnen en je voelt het kriebelen. Hup, viervoeter aan de leiband en je wandelschoenen aan. Heerlijk, ik kan er ook ten volle van genieten. 
Hieronder geef ik enkele tips die je zelf ook kan toepassen tijdens een wandeling. Zo maak je het voor u en je hond nog aangenamer.

 

1. Laat je hond snuffelen,
Zeer belangrijk voor je viervoeter is hem/haar ook te laten snuffelen. De hond verkent de wereld hoofdzakelijk met zijn neus, zo kan die de omgeving scannen, ruiken welk soortgenootje er al is geweest enz. Snuffelen vergt ook energie van je hond waardoor die sneller voldaan zal zijn. 


2. Laat de hond ontspannen
Kan je hond niet goed tegen prikkels ga dan niet eerst op een drukke baan wandelen. Probeer dan eens de rustigere plekken, een wei of een bos. Je hond zal zich meer op zijn gemak voelen en meer ontspannen. Prikkels kan je het liefst rustig opbouwen zodat je viervoeter er aan kan wennen.

 

3. Laat je hond niet trekken aan de lijn.
Als je hond je bijna omver trekt is de wandeling zeker niet fijn, ook voor je hond niet. Dus leer je hond rustig ontspannen aan een losse riem wandelen. Hierbij kan je hulp inroepen van een hondencoach die jou en je hond daarin kan begeleiden. 

 

 

Tot zover al enkele tips, wens je meer hierover te weten of wil je hulp kan je bij Tailwhip beroep doen op een gediplomeerde Hondencoach die jou en je hond op een diervriendelijke wijze daarin begeleidt.